Gewoon ’n klasse apart !

Geschiedenis van Bakkerij Kienhuis

De geschiedenis van Bakkerij Kienhuis gaat terug tot het begin van de 20ste eeuw. Al in 1902 is Gerardus Kienhuis begonnen met een maalderij en bakkerij, op de locatie waar eerder Restaurant "De Möll" en nu Deterink RegioBank gevestigd is. Destijds is het bakken van roggebrood begonnen als een bijzaak naast het malen van rogge.

De bakkerij is vervolgens van een aantal keren van vader op zoon gegaan. Gedurende deze tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest. Een nieuwe bakkerij werd gebouwd achter de oude maalderij, en na verloop van tijd kwam er een eigen winkel om het gebakken brood te verkopen.

De bakkerij is daarna steeds verder gemoderniseerd en uitgebreid. Zo is het bakken van banket toegevoegd, en werden in de winkel ook taart, koek en gebak verkocht. De winkel is groter geworden om het nieuwe assortiment en de nieuwe klanten te bedienen.

Meest recentelijk is de winkel uitgebreid met de chocolaterie. Alle chocolade wordt in eigen chocolaterie gemaakt. Met brood, banket en chocolaterie is Bakkerij Kienhuis een meer dan complete bakkerij!

In 2007 heeft Heemkunde Denekamp een bijzonder interessante publicatie uitgebracht over de geschiedenis van Bakkerij Kienhuis, getiteld Geschiedenis van Bakker Kienhuis te Denekamp in woord en beeld.

 
Website door Dinkel Systems